Biżuteria ze smakiem
Smak w biżuterii kojarzy się przede wszystkim z dobrym gustem. W najbliższym czasie jednak sytuacja ta może ulec zmianie, gdyż coraz częściej do sprzedaży trafia biżuteria wykonana z materiałów jadalnych. Biżuteria spożywcza wykorzystywana jest także jako jedno z narzędzi marketingowych.Do wykonania biżuterii można wykorzystać niemal wszystko – pojawia się biżuteria rosnąca, którą należy podlewać, grająca, pełniąca funkcję komunikatorów czy mierząca parametry fizyczne naszego ciała. Twórcy nie ustają jednak w eksperymentowaniu i poszukują kolejnych materiałów, które mogą zachęcić klientów do zakupów.
Materiały jadalne
Twórcy eksperymentują z produktami takimi jak cukier, karmel, żelki i wprowadzają na rynek modną, kolorową, wyrazistą biżuterię, którą można zjeść. Poszukiwanie swojego miejsca na rynku sprawia, że chętnie wykorzystują materiały nieoczywiste. Biżuteria jadalna nie jest przeznaczona tylko dla dzieci. Eksperymenty z formą sprawiają, że precjoza z materiałów spożywczych kierowane są do wymagających klientów.
Eksperymentując z cukrem i solą, autorzy tworzą kompozycje, które przypominają kryształy. Dzięki żywicy wzmacniają je i używają ich jako głównego materiału do tworzenia biżuterii. Kryształowe ko [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Wszyscy prenumeratorzy dwumiesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Prenumerata POLSKIEGO JUBILERA to:
Prenumeratę możesz zamówić:
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Polskiego Jubilera skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
|
Marta Andrzejczak